Obilazak radova na autoputu Preljina Požega

DCIM100MEDIADJI_0014.JPG

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, v.d. direktora Zoran Drobnjak i pomoćnik direktora Slavoljub Tubić obišli su 01.11.2020.g. deonicu autoputa „Miloš Veliki“ od Preljine do Požege, koja je u izgradnji, gde su se sastali sa predstavnicima izvođača radova, kineskom kompanijom „Čajna Komunikejšn Konstrakšn Kompani“ (CCCC).

„Ovo je moja prva aktivnost kao resornog ministra. Politika predsednika Republike je zaista ostvarila mnoge uspehe na polju infrastrukture, ali nijedan uspešan projekat nije tako vidljiv kao autoput „Miloš Veliki“, izjavio je ministar Momirović.

Izvođač radova, kompanija CCCC, potvrdio je da će kompletna deonica od Preljine

do Požege, dužine 30,93 km, biti završena do kraja 2021.g. Trećinu trase činiće mostovi i tuneli. Laz i Munjino brdo biće među najvećim tunelima u Srbiji, dužine skoro tri kilometra.

Ministar Momirović izrazio je zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova, zahvalio se kineskoj kompaniji na kvalitetu radova i JP „Putevi Srbije“ kao investitoru.

„Uveren sam da će biti ispoštovano ono što je dogovoreno. Naš imperativ je da se u narednih godinu dana, odnosno do kraja 2021.g. radovi završe i da ova deonica bude puštena u saobraćaj. Trasa od Preljine do mesta Pakovraće je jako važan deo deonice, koji će značajno rasteretiti saobraćaj u Čačku“, zaključio je ministar Momirović.