Ministar Momirović: „Zahvalnost putarima na uloženom trudu i neprekidnom radu“

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je sa v.d. direktora Zoranom Drobnjakom, izvršnim direktorom Sektora za održavanje državnih puteva I i II reda i rukovodiocem Štaba zimske službe Zoranom Stojisavljevićem i saradnicima 11.01.2021.g. posetio putnu bazu u Vrčinu.

„Zahvaljujem se putarima na uloženom trudu i neprekidnom radu i tokom praznika, za vreme snežnih padavina, obezbeđujući da svi putni pravci u Srbiji budu prohodni“, izjavio je ministar Momirović i apelovao na vozače, posebno teretnih vozila, da ne kreću na put bez odgovarajuće zimske opreme.

Ministar Momirović naglasio je da JP „Putevi Srbije“ pomaže i u zimskom održavanju lokalnih puteva: „Mi imamo 15.700 kilometara puteva koje održavamo i osim toga aktivno pružamo podršku lokalnim samo- upravama, naravno kada očistimo naše prioritetne pravce, kako bismo obezbedili bezbedno odvijanje saobraćaja u Republici Srbiji“.

V.d. direktora Zoran Drobnjak i direktor Sektora za održavanje državnih puteva I i II reda i rukovodilac Štaba zimske službe Zoran Stojisavljević rekli su da su putarska preduzeća spremna za sve izazove zimskog održavanja puteva, raspolažu dovoljnim količinama soli, kamenog agregata i rizle, kao i hladn asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa.