Momirović: Sastanci u Francuskoj doneće nove investicije za izgradnju Srbije

Povodom zvanične posete delegacije Srbije Francuskoj, održani su sastanci sa francuskim kompanijama Alstom i Ežis, koje su angažovane u radu na izgradnji Beogradskog metroa kao i sa predstavnicima Udruženja poslodavaca Francuske – MEDEF. Na sastancima je razgovarano o planovima i toku početka radova koji se očekuju krajem ove godine, ali i o potencijalnim novim investicijama u domenu saobraćaja i infrastrukture.

Momirović je naglasio da će Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će pružiti svu neophodnu pomoć potrebnu za neometanu realizaciju svakog segmenta Beogradskog metroa, jednog od najkompleksnijih infrastrukturnih projekata u Srbiji i regionu.

“Ogromna je čast biti u delegaciji koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić. Najvažnija tema razgovora je izgradnja Beogradskog metroa kao našeg prioritetnog projekat za Srbiju. Posle uspešnih sastanaka sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, predstavnicima najvećeg udruženja poslodavaca Medef mogu samo da izrazim ponos, što smo na najbolji način predstavili dosadašnja iskustva, ali i potencijale buduće saradnju. Složili smo se da je interes kompanija iz Francuske prema Srbiji u stalnom porastu. Pred nama su nova velika ulaganja u infrastrukturu, a izdvajam interesovanje kompanije Suez Vinča za tretman otpadnih voda u Beogradu”, rekao je Momirović.

,,Imamo neverovatnu čast, ali i odgovornost da radove započnemo u našem mandatu i uveren sam da će svi, od grada Beograda, Ministarstva finansija i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pružiti maksimum pri realizaciji. Sa našim francuskim partnerima razgovarali smo o budućoj saradnju, a građanima Srbije mogu da poručim da će aktivno učestvovati u finaliziranju projekta Beogradski metro i biranju vozova za taj projekat, a naše najbolje arhitekte i građevinski inženjeri će imati priliku da se okušaju u donošenju finalne odluke o izgledu budućih stanica metroa” zaključio je ministar Momirović.

,,Neizmerno sam ponosan što sa našim francuskim partnerima započinjemo projekat Beogradski metro i uveren da ćemo ga zajedničkim radom privesti kraju. Saradnja u oblasti saobraćaja sa kompanijama iz Francuska je izvanredna“, zaključak je sastanka ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića sa kolegom, ministrom transporta, Žano Baptistom Đebarijem.