Momirović: Auto-putem od Čačka do Požege do kraja godine

Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Tomislav Momirović, obišao je sa v.d. direktora JP „Putevi Srbije“ Zoranom Drobnjakom radove na izgradnji tunela Laz na deonici autoputa E-763 od Preljine do Požege. To je treća poseta ministara Momirovića toj deonici od početka mandata što govori o značaju projekta i radovi su maksimalno ubrzani kako bi deonica bila završena u predviđenom roku.

,,Radovi na trasi autoputa Preljina – Požega odlično napreduju, naročito na probijanju tunela Laz, najdužeg tunela u Srbiji. Jedna od najzahtevnijih trasa, duga 30km, jeste predmet posebne pažnje i podrške Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture jer je najzahtevnija i najteža“, rekao je prilikom obilaska radova ministar Tomislav Momirović i dodao da se ulažu maksimalni napori da radovi budu gotovi do Svetog Nikole, a to je moguće ako se radi u tri smene, 24 sata dnevno.

Ministar Momirović pohvalio je saradnju sa JP „Putevi Srbije“, kao i sa kineskim partnerima: „Na jednoj cevi radi po 60 ljudi, a radovi se obavljaju na četiri lokacije. Kada ova deonica bude puštena u saobraćaj, to će nam dati osnovu da nastavimo sa izgradnjom ostalih saobraćajnica ka Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. U ovim teškim okolnostima mi kao zemlja idemo napred“, izjavio je ministar Tomislav Momirović.

Deonica Preljina – Požega nastavak je autoputa „Miloš Veliki“ ka granici sa Crnom Gorom i ključna je za povezivanje regiona i jačanje turističkih i privrednih potencijala.