Avion Er Srbije sa likom Nikole Tesle svečano ispraćen na prvi let ka Njujorku

Er Srbija je obeležila značajan korak u razvoju flote, ispraćajem svog novog širokotrupnog aviona sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd na prvi let do Njujorka. Erbas A330, koji nosi ime i stilizovani lik najslavnijeg srpskog naučnika i pronalazača Nikole Tesle, svečano je ispraćen uz prisustvo predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Tomislava Momirovića, ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Tatjane Matić, ambasadora SAD u Srbiji Entonija Godfrija, delegacije predstavnika srpske nacionalne avio-kompanije i medija.

Širokotrupni putnički mlaznjak, koji je pri Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije registrovan kao YU-ARB, tri puta nedeljno će obavljati letove do Njujorka – ponedeljkom, četvrtkom i subotom, a broj letova će se postupno povećavati kako se bude bližila letnja sezona.

„Čast nam je što imamo priliku da predstavimo najnoviji avion u floti Er Srbije, erbas A330. Uspostavljanje direktnog leta do Njujorka pre skoro pet godina predstavljalo je značajnu prekretnicu, ne samo za Srbiju, već i za ceo region, s obzirom na to da je ovo jedini direktan let koji povezuje Srbiju i region sa Sjedinjenim Američkim Državama. Kako bismo dodatno ojačali tu vezu, naš novi avion nosiće ime i lik najpoznatijeg srpskog naučnika Nikole Tesle, čiji život i rad simbolično povezuju region sa Njujorkom i Sjedinjenim Američkim Državama. Radujemo se prvom i svakom narednom letu, uvereni da će naši putnici uživati u neprevaziđenom iskustvu putovanja preko Atlantika,“ izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije.

Nejsmit je dodao da je Er Srbija ponosna što je u proteklih pet godina prevezla preko 320.000 putnika na njujorškoj ruti i izrazio uverenje da će unapređenje usluga zahvaljujući novom avionu doprineti uspehu transatlantskog leta koji, uprkos pandemiji, i dalje ostvaruje dobre rezultate.

„Želim da izrazim zahvalnost predsedniku Vučiću i Vladi Republike Srbije za ogromnu podršku pruženu nacionalnom avio-prevozniku,“ rekao je Nejsmit.